Jdu s dobou!
Dnešní výroba pesta z česneku medvědího :-) Pesto??? Řekla bych medvědí česnek se solí a olejem. Ne že bych ho až tak potřebovala. Manžel mi přinesl půl kila této zeleně, tak vyhoď to! Prý je to zdravé. No hlavně, že žijeme zdravě!!!
V naší kuchyňce metr krát metr a půl jsem se dala, dle netu, do výroby zdravého doplňku stravy. A taky pro klid v rodině... Nepraktická, nemajíc dostatečné množství kuchyňského vybavení. Tak nejprve váhy. Špinavé, ale navážila jsem. Mísa, v níž mi manžel listy přinesl. Na netu se píše, listy natrhat, nastříhat. Nůžky špinavé. Nasekat ručním mixerem. Nešlo to. Mixér bych spálila. Ruční mixér špinavý, stejně tak hrnec, v kterém jsem se snažila listy mixovat. Vytahuju velký mixér. Do jeho nádoby přehazuju část natrhaných a špatně rozmixovaných listů. Mixuju, míchám se solí a olejem. Přendávám lžící a gumovou stěrkou do předem přichystané sklenice. Dávám se do mixování druhé části listí. Opět míchám se solí a olejem. To už je zastříkaná celá moje pidikuchyňka. Pracovní plocha a všechno nádobí. Ve dřezu plave medvědí česnek. Mám ho všude. Spotřebuju tři dřezy vody, abych se nasekaných kousků zbavila. Hurá. Sklenici, naplněnou pestem z česneku medvědího, ukládám do lednice. Teď už jen čekat na vhodný pokrm a to zdraví...